چگونه معماری را بفهمیم
98,000تومان
چگونگی فهم معماری، جوانان را قادر میسازد تا به درک بهتری از ساختمانها و مکانها، هویت، میراث و بستر آنها برسند. همچنین با تاثیراتی که برشکلگیری شهرها دخیل بوده است، آشنا شوند. این کتاب مشتمل است بر: ۱-برنامه ریزی برای یک بازدید ۲- تعریف معماری ۳- عوامل موثر در طراحی خوب
۴- ارتباط معماری و برنامه درسی ۵- آماده شدن برای بازدید ۶-فرآیند بازدید ۷-بازگشت به کلاس ۸-فهم از معماری. در بخش بعدی شش عامل ارزشیابی در معماری مورد توجه قرار گرفته شده است: «این عوامل بر معماری تأثیر میگذارند یا از آن تأثیر میپذیرند و یا اصولاً اساس معماری را پدید میآورند» این شش عامل را به ترتیب شامل: محیط، مردم، امکانات، استانداردها، اندازه، نظم فضایی معرفی نموده، همچنین این کتاب، شاخصهایی برای معماری خوب عنوان نموده که تعابیری از سه گانه ویتروویوسی است که آنها را در متن چنین تعریف میکند: ۱٫ عملکرد: چگونه ساختمان کار خود را انجام میدهد؟ ۲٫کیفیت ساخت: ساختمان خوب ساخته شده است؟ ۳٫ تاثیرگذاری: آیا احساس خوبی به ما میدهد؟
مدرسه جایی است که فرهنگ عمومی را برای کودکان و نوجوانان نهادینه میکند و معماری به عنوان بخش مهمی از فرهنگ عمومی، در این عرصه، مغفول مانده است. تلاش خانم دکتر ملایری در سالیان تدریس و در جریان رساله دکتری ایشان که به پیشنهاد من در این عرصه تعریف شد، در راستای کمک به بهسازیِ فضای فرهنگی مطالبه از معماران و نیز کارفرمایان ( سرمایهگذاران) عرصه معماری است؛ بنا بر این است که مردم، از معماران و سرمایهگذاران، کار درست را بخواهند و به کمتر از آن راضی نشوند؛ اگر این رویکرد در نوجوانی در مردم شیوع یابد، ثبات و دوام آن بیشتر خواهد بود؛ آزمون و خطاها و تلاشهای علمی صورت گرفته برای رسیدن به نسخه نهایی این کتاب، آن را واجد ارزشتر کرده است و تجارب واقعی انجام شده با این کتاب و نیز نظرات کارشناسان این عرصه، برغنای این کتاب ـ در عین خلاصه و قابل فهم بودن ـ افزوده است. امیدوارم این تلاش بتواند فضا را برای ارتقای فهم عمومی و مطالبه عمومی از معماری بازتر کند و مثلث آشفتهساز معماری، به تدریج کمرنگتر و کماثرتر شود. این هدف، چیزی است که سالهای گذشته همه تلاشهای تحقیقی و آموزشی من در آن جهت پیش رفته است و به ثمر رسیدن آن آرزوی قلبی من است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.